Invictus - Dokonalosť dizajnu - Ikona talianskeho štýlu

Sila a čistota.

Toto sú rozlišovacie znaky, ktoré vás oslovia pri pohľade na nové výtvory Christiana Grande: lode otvoreného typu s viacerými dispozíciami a určené byť zakladateľmi novej značky „Invictus“. Meno a logo symbolizujúce štít križiakov neboli náhodné, ich cieľom je vyjadriť štýl a kvalitu výrobkov, obe sa snažia o silu a spoľahlivosť. Prvotná produkcia bude obsahovať dve série rekreačných lodí zodpovedajúcich dvom typom pohonu: vnútorný-prívesný pre sériu „GT“, vhodnejší pre oddych a plachtenie, a prívesný pre sériu „FX“, technickejší a športovejší. Model 280 GT predstaví značku Invictus svetu; má čiastočne prevrátenú provu, ktorá sa javí ostrá a zároveň masívna a pokračuje s čistými, hladkými stranami s homogénnou rovnováhou medzi povrchmi okrem okien kabíny a oblastí prívodu vzduchu, ktoré sú vytvarované ako jednoduché pukliny aby vyzdvihli monolitické znaky koncipované Christianom Grande. Mimochodom, voľba tohto zvláštneho tvaru provy pridáva plávajúcu dĺžku, čo vedie k väčšej pozdĺžnej stabilite, a čo sa týka vnútorného priestoru ponúka viac pohodlia na dolnej palube. Dizajnér tvarmi lode vyjadruje to, čo predstavuje logo, a to pevnosť a silu, bezpečnosť a ochranu, spoľahlivosť a trvanlivosť. Povrchy sú vskutku ošetrené akoby vyrobené z pevnej a komunikujúcej pružnosti, ktorá je schopná odolať akémukoľvek použitiu a agresii vĺn.

Tento „pevný“ aspekt však neznižuje zvyčajný opatrný prístup, ktorý je od začiatku v súlade s prácou dizajnéra z Parmy: plavidlá Invictus sú vskutku výborne vypracované v každom detaile, a takisto vo výbere materiálov a čalúnenia, ako aj v úplnosti vybavenia. Na palube GT 280 nájdeme napríklad širokú zadnú platformu a strojovňu pokrytú rozšíriteľným vankúšom. Pohovka v tvare písmena L je nasmerovaná k pilotnej kabíne, vybavenej dvojitým pilotným sedadlom, zabudovaným do centrálneho prvku vybaveného chladničkou, úložnými priestormi a varnou doskou, ozajstnou vonkajšou kuchyňou.

Kabína, v ktorej sa nachádza aj vstup na dolnú palubu, je chránená veľmi širokým a obopínajúcim čelným sklom a je vybavená kompletnými najnovšími digitálnymi prístrojmi, vrátane polopriehľadného displeja s uhlom natočenia. Ľavá obruba je optimalizovaná pre chôdzu na palube a vybavená priestrannou kabínou, ktorá sa dá prispôsobiť rôznym použitiam, vrátane úložného priestoru pre koordinovanú sadu cestovných tašiek a batožiny.

Prova lode tvorí slnečnú terasu, veľmi širokú a navrhnutú tak, aby bola plne využitá, a pokrýva prednú časť veľmi priestrannej kabíny, takmer „mini-apartmán“, s úložným nábytkom a samostatnou kúpeľňou. Nové otvorené lode sa zdajú byť náročné, či už ide o ich názov alebo ich pôvod: budú postavené v historickej talianskej lodenici, ktorá už dlhý čas pracuje bok po boku s Christianom Grande a ktorá už je preslávená v sieni slávy vďaka svojim výtvorom, vždy vynikajúcim svojou kvalitou, estetickou príťažlivosťou a osobitnými výkonmi.

O Christianovi Grande

Christian Grande, narodený v roku 1972, založil svoje štúdio v roku 1992, kde pracoval na dizajne jácht a výrobkov, pričom za posledných 20 rokov vytvoril viac ako 100 plavidiel, zahŕňajúcich projekty zmeny štýlu a nové projekty. Jeho štúdio sa neustále rozrastá, jeho tím tvorí 15 ľudí, a takisto si rozširuje svoje odborné znalosti v oblasti stavebnej architektúry a interiérového dizajnu a prispieva tiež k výchovným a vzdelávacím činnostiam.

“Presné línie elegantného trupu, od šikmej kormy až po mohutnú provu, dávajú tvar novému konceptu systematického dizajnu, vyjadrujúc syntézu medzi silou a eleganciou prostredníctvom dynamických rozmerov a tvarovaných povrchov. Vďaka ich vyčnievajúcemu svalnatému prierezu, uhladeným stranám a zrezanej zadnej časti získavajú všetky nové plavidlá Invictus fascinujúci a majestátny vzhľad“.

Povrchová úprava sa kombinuje so svetlom, ktoré sa zrýchľuje a zastavuje, odráža a vstrebáva, vzájomne sa naháňa na lesklých a nepriehľadných povrchoch, s magickými kombináciami. Výsledný efekt je vždy vyvážený a jednoduchý, vytvára prostredie, kde je možné vnímať atmosféru moderného luxusu nazerajúcu do budúcnosti. Každá loď je premyslenou kompozíciou materiálov, tvarov a farieb, ktoré sa zlievajú do jednej zmesi so silnou identitou a označujú nový referenčný dizajn. Dizajn jácht Invictus.